top of page

אחרון הרומנטיקנים

מאת: בר קיאסי  צילום: פייסבוק

גיטרה יקרה לי

 

אדוארדס, כך מסתבר, תמיד היה בן-אדם של מילים. "דחפתי את עצמי ללמוד גיטרה רק בתקופת הצבא", הוא מספר. "הלכתי לקנות גיטרה, את הגיטרה הראשונה שלי, ידעתי שאם אקנה אחת במאתיים שקל היא תישאר שם בצד על הרצפה ולא אלמד לנגן לעולם, אז קניתי אחת יקרה ב-1500 שקל והיא הלכה איתי לכל מקום. לא היה מצב כזה שאצא לבסיס והיא לא תבוא איתי. כל פעם שהייתה הזדמנות, הייתי עולה למשרד בבסיס הנ"מ בו שירתתי ומנגן".

 

מי לימד אותך לנגן?

 

"לקחתי את האקורדים הבסיסיים מאחד החברים בקהילה והוא עזר לי ללמוד, הוא לימד אותי איך לקרוא את האקורדים וככה התקדמתי, חיפשתי שירים באינטרנט, ניגנתי אותם. ככה למדתי לאט לאט".

בשונה מהרבה מוזיקאים, התחלת ללמוד לנגן בגיל מאוד מאוחר, אבל אני חייבת להודות שזה לא נשמע ככה.

"כולם אומרים לי שהם לא מאמינים שלמדתי לנגן רק בגיל 18, תמיד כשאני מופיע בפני הקהילה, תמיד כשמציגים אותי על הבמה זה בתור האחד שהכריח את עצמו ללמוד גיטרה רק בגיל 18. זה כייף לי לשמוע, זה מוסיף הרבה, זה עושה לי מוטיבציה להמשיך וליצור עוד".

 

חוץ מאשר בפני הקהילה, איפה עוד אתה מופיע?

 

"בזמן האחרון, בגלל העבודה על האלבום, אני פחות מופיע. בדרך כלל הייתי מופיע בכל מיני ליינים קטנים של חברים, פאבים שכונתיים. אבל אז התחלתי לעבוד עם מוטי, לקחתי כמה צעדים אחורה מההופעות עד שאצור כמות מסויימת של שירים עבור האלבום. אנשים שהגיעו להופעות שלי תמיד אהבו את המוזיקה אבל כשזה קהל שמכיר את המילים של השירים זו חוויה אחרת ולכן אני מנסה להתרכז יותר באלבום. הקהל שלי גם תמיד מפתיע, תמיד מגיעים פתאום אנשים שונים שלא האמנתי שהם הקהל שלי ואומרים לי שהם שומעים אותי ביוטיוב ומאוד אוהבים את המוזיקה. זה כיף גדול".

 

מוזיקה מלבלבת

 

 במקביל לעבודה על האלבום, אדוארדס עובד בחברת "נביעות", כי גם צריך להתפרנס פה ושם, מה שכנראה גוזל לו מהזמן של יצירת המוזיקה שלו.

 

כבר שנתיים שאתה עובד על האלבום הזה.

 

"אני פרפקציוניסט. כל דבר קטן חייב להיות ממש טוב, זה לא סתם כמה אקורדים ומילים, אני לוקח חוויה אישית שלי, שבאמת נגעה בי ומנסה ליצור גשר שיקשר אותי למאזינים שישמעו את השיר, זה הקושי, איך אתה נוגע בהם וגורם להם להסתכל על החוויה הפרטית האישית שלך, זה משהו שלא קל ליצור. אני רואה את זה כמשהו דק כזה שחייבים לעשות בעדינות, זה קשה".

לפני כמה ימים ישבתי עם חברות בפאב בתל אביב ושמתי לב לתנועת אצבעות מוזרה שעושה חברה שלי על מכשיר האייפון שלה. "טינדר", היא הסבירה לי. "יש כאן המון תמונות של גברים, אם הוא מוצא חן בעינייך, את מחליקה את התמונה ימינה, אם לא, אז שמאלה. אם גם הוא החליק את התמונה שלך ימינה, יש לכם הזדמנות לדבר ולהכיר", היא אמרה בלי להסיר את העיניים. "כן קיאסי, שוק בשר. אני יודעת מה את הולכת להגיד". אבל הדבר היחיד שהיה לי בראש זה שהרומנטיקה מתה. זהו. הגענו ליום הזה שבוחרים בני זוג מתוך קטלוג אלקטרוני בעל היצע מפוקפק. "אני לא חושבת שכדאי שתורידי את האפליקציה הזאת", היא הוסיפה. "אני לא חושבת שאת בראש של טינדר". הודיתי לה על זה.

 

רגע לפני שהספדתי את הרומנטיקה והלכתי לחפש איזו קריירה להינשא לה, הכיר לי מוטי סיימון, בעלי סיימון רקורדס, את אלאמר אדוארדס, בן ה-24 מראשון לציון, שעובד על אלבום אצלו באולפן בשנתיים האחרונות. רגע לפני הריאיון, אני נכנסת לערוץ היוטיוב ומגלה רומנטיקן חסר תקנה, ששר על אהבה, מערכות יחסים ותקווה. זה לא משנה באיזו שפה הוא שר, אנגלית או עברית, אדוארדס עדין, רך ורגיש, אותו זן נכחד של זמרים שמצליח לפרוט על מיתרי הנשמה, עם מילים כנות ואמיתיות שנמצאו אצלו עמוק עמוק בפנים.

נגנים, אקפלה, רק קולות, זה מדהים בעיניי. זו מוזיקה אנרגטית מאוד, שנותנת אנרגיה חיובית, זו לא בהכרח מוזיקת כנסייה, אלא מוזיקה שמנחמת את הגוף. גם אם אתה במצב על הפנים אתה שומע את זה ומתעודד, זו מוזיקה נקייה, בלי צלילי דיסקו. אם אתה שומע את זה אין שום סיכוי שלא תצליח לחייך". 

 

עם כל האהבה שלך להרמוניה, אתה שר סולו.

 

"אני לא חלק מהרכב, הסגנון שלי לא קשור לז'אנרים המוכרים, אם היה אפשר לתת סגנון למוזיקה שלי הייתי קורא לה "מוזיקה מלבלבת". למשל, יש ימים שאני מסתובב עם חברים שלי וממש ממש רוצה לכתוב שיר מועדונים כזה, שחברים שלי יתלהבו וירצו לרקוד, אבל זה לא יוצא לי. השירים שלי תמיד קשורים לאהבה, מערכות יחסים ודברים רציניים. כל פעם שישבתי וניסיתי ודחפתי, לא הצלחתי לכתוב שירים של מועדונים שיתאים להם קצב מהיר. איכשהו זה תמיד קשור לחוויה פרטית שלי, תוכן עם אהבה וקשר. השירים שלי פחות מתחברים לעניין הזה של מועדונים ומסיבות, קשה לי לשים את המוזיקה שלי תחת ז'אנר מסויים".

 

איך החלטת להפוך את התחביב למקצוע?

 

"זה תמיד היה שם, פשוט לא רציני. התחלתי לקחת את זה רציני לפני 7-8 שנים והתחלתי להתייחס לזה בתור משהו שהייתי רוצה לעשות באמת, יש אנשים בחיים שלי שאוהבים מוזיקה ומוכנים לעשות הכל בשביל זה והמקום שאנחנו עומדים בו לא תמיד מאפשר לנו לעשות דברים כמו שאנחנו רוצים".

"אין הרבה אנשים שקיבלו את המתנה הזאת של היכולת ליצור", הוא אומר. "תמיד אמרתי שאני לא אתן לברכה הזאת שלי להתבזבז. אני רואה אנשים שמנסים ליצור ולא מצליחים, אצלי זה בא בקלות, זו המתנה שקיבלתי, להעניק לאנשים אחרים את המוזיקה שלי, אז זו תהיה העבודה שלי. אני אדם מאמין, אני חייב לעמוד מאחורי השם שלי, אלאמר בפירושו זה אל-אמר, כלומר 'ויאמר', השם שלי פירושו להגיד, לדבר, אפילו לא רק לדבר, אלא ליצור משהו שאחרים ישמעו, לתת לאנשים להרגיש, זו המתנה שלי למאזינים שלי".

 

לאיזה שיר שלך אתה הכי מחובר?

 

"השיר "המקום הזה". הוא מדבר על התקופה שהייתי מאוהב במישהי, זה משהו שקרה מהר מדי, אבל זה היה כל כך משמעותי.  זו הייתה אהבה ענקית משני הצדדים, אבל לא הצלחנו להתגבר על הבעיות וזה נגמר. במשך שנתיים וחצי ניסיתי לשחזר את הקשר הזה ולא הצלחתי, היה לי קשה להרפות, לקח לי הרבה זמן, בגלל זה כתבתי את השיר הזה. זה קשה, זה מסובך".

 

רגע לפני שאנחנו נפרדים אני לא יכולה שלא להודות, "אתה בחור מאוד רגיש". הוא צוחק ומסכים איתי. "זה טוב!" אני מנסה לעודד אותו. "לא", אני כמעט יכולה לשמוע אותו מסמיק, "זה לא טוב".

מה נותן לך השראה?

 

"הייתי בזוגיות מספר פעמים, נכנסתי ויצאתי המון מקשרים. כרגע יש לי חברה, אבל לא כל השירים קשורים אליה, אני יכול להתחבר גם מחוויות ששמעתי מאנשים אחרים. גם דברים שקורים מסביבי, לחברים שלי, מזה אני כותב, הכל זה השראה. אני כותב שירים וזה לא בהכרח עליי, זה לא בהכרח על האנשים שבחיים שלי. כל דבר שקשור לאהבה וקשרים, יום אחד אני יכול לחשוב על מילה והיא תשב אצלי בראש עד שאצליח להוציא ממנה שיר שלם".

 

איזה להקות השפיעו עליך?

 

"להקת בני האור, היום הם כבר לא ביחד ולא מופיעים. הייתה גם עוד להקת זמרות שאמא שלי הייתה שרה איתן. הן לא השפיעו עליי בסגנון, אבל אני אוהב הרמוניה. האמת שהדבר שהכי משך אותי להיות זמר היא ההרמוניה, זה משהו שמאוד מושך את האוזן, זה הדבר שהכי השפיע עליי. הופעות ללא 

אלאמר אדוארדס, חבר קהילת העבריים בדימונה, מאוד רוצה לכתוב שיר מקפיץ כזה, עם מילים כמו "יאללה לרקוד" ו"שמח", במקום זה בכל פעם שהוא מתיישב לכתוב יוצא לו שיר אהבה. בהתחשב באלפי הצפיות בערוץ היוטיוב שלו, יש מצב שהוא עושה משהו נכון. האלבום בקרוב

/ כתבות בנושא /

/ הרשמה לניוזלטר /

/ בבלי5 בפייסבוק /

עדי קרני

הזמרת ששרה בכורדית

ליאור שרעבי

המחאה השקטה

יואן בן חיים

"אני המזרחית"

bottom of page